Tanden bleken

Wat is de oorzaak van mijn gele tanden?

De één heeft van nature wittere tanden dan de ander. De kleur wordt bepaald door de dikte van het tandbeen. Dat zie je goed bij je hoektanden; die zijn altijd wat dikker dan snijtanden en lijken daarom vaak een tint geler dan de rest. Dit is grotendeels genetisch bepaald, dus daar kun je weinig aan veranderen. Onze tanden en kiezen verkleuren ook naarmate we ouder worden; ze worden donkerder van kleur, waardoor ze er geliger uit gaan zien. Dat komt doordat het laagje glazuur op je tanden door slijtage geleidelijk steeds dunner wordt. Gele tanden kunnen echter ook andere oorzaken hebben. Denk aan kleurstoffen in voedingsmiddelen en aanslag van koffie, thee en roken. In de meeste gevallen is er sprake van een combinatie van factoren die resulteren in gele tanden.

Hoe kan ik mijn tanden witter maken?

We willen allemaal stralend witte tanden. Technologische ontwikkelingen binnen de tandheelkunde hebben ervoor gezorgd dat het tegenwoordig steeds eenvoudiger (en betaalbaarder) wordt om je tanden een paar tinten witter te maken. Je tanden zelf bleken is bijvoorbeeld een mogelijkheid. Bleeksets zijn online verkrijgbaar, maar lang niet voor iedereen geschikt. Als het misgaat, kun je het glazuur van je tanden ernstig beschadigen! We raden dan ook altijd aan om advies te vragen aan je tandarts als je zelf aan de slag wilt met een tandenbleekset. De beste en meest veilige methode van tanden bleken is echter door de behandeling over te laten aan een professional: je tandarts of mondhygiënist dus.

Wil je graag mooie, witte tanden?

Neem gerust contact op met Peak Dentistry voor meer informatie over tanden bleken in Deventer.

Tanden bleken bij de tandarts, hoe gaat dat in zijn werk?

Laat je je tanden witter maken door de tandarts of mondhygiënist, dan ben je verzekerd van een professionele en veilige behandeling waarvan het eindresultaat vooraf vaak goed in te schatten is. Aan elke bleekbehandeling gaat een intakegesprek vooraf, waarbij we jouw wensen bespreken en we je vertellen wat er allemaal mogelijk is in jouw situatie. Daarna maken we een afspraak om de behandeling uit te voeren. We maken voor het tandenbleken van een speciale tandenbleekgel, welke al na één behandeling voor zichtbare resultaten zorgt en veilig is voor je tanden. Afhankelijk van je levensstijl en je eet- en drinkgewoonten zullen je tanden na verloop van tijd weer ietsje zullen verkleuren. Meestal is dat na één tot drie jaar. Gelukkig kan de behandeling, indien gewenst elke paar jaar herhaald worden.

Ik wil mijn tanden bleken, waar moet ik rekening mee houden?

Heb je facings, vullingen, kronen, bruggen of implantaten? Dan zullen deze niet meekleuren tijdens de behandeling. Het heeft dan ook geen zin om deze tanden of kiezen mee te nemen bij het tanden witten. Je moet er rekening mee houden dat ze meer kunnen gaan opvallen na het tanden bleken, omdat ze niet meer dezelfde kleur hebben als de rest van je gebit. Je tandarts of mondhygiënist kan je vertellen of het gewenste resultaat in jouw situatie haalbaar is en kan je adviseren over de beste oplossing. Verder is het goed om te weten dat je de eerste 24 uur na de behandeling bepaalde dranken en voedingsmiddelen niet mag nuttigen. Hierbij kun je denken aan rode wijn, koffie, thee en zure vruchten.

Een perfecte glimlach

Wij streven ernaar op elk moment en bij elke cliënt, zowel esthetisch als kwalitatief, het best mogelijke resultaat te behalen. Daarom werken wij met een behandelplan op maat: bij elke cliënt bespreken we de individuele wensen en mogelijkheden en maken we een ontwerp dat precies is afgemeten op de cliënt. Elk gebit is anders, elk behandeltraject is anders.