Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Over Peak

Peak bestaat uit Xander Rijpstra en Geert Landman. Zij zijn gespecialiseerd in restauratieve tandheelkunde, implantologie en esthetische tandheelkunde. Daarnaast zijn zij eigenaar van De Watersnip kliniek voor mondzorg, waar op hoog niveau algemene tandheelkunde wordt beoefend. Xander en Geert volgen jaarlijks een groot aantal lezingen en cursussen. Zo blijven ze continu op de hoogte van nieuwe technieken, die ze dan ook zeer snel toepassen binnen Peak. Bovendien geven zij zelf ook lezingen over de uitgebreide restauratieve tandheelkunde aan collega’s.

Xander Rijpstra & Geert Landman

Onze specialisten

Xander Rijpstra

Tandarts
BIG nummer: 39908845702

Geert Landman

Tandarts
BIG nummer: 49913942202

Christel Timmer

Office manager

Stephanie Fornier

Office manager

Sascha van Hummel

Mondhygiënist

Rosan Klopper-Visscher

Mondhygiënist

Fleur van Zadelhoff

Assistente

Carlijn van Bemmel

Assistente

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Samenwerking

Peak werkt samen met de beste specialisten. Met dezelfde passie en professionaliteit werken zij naar een zo mooi mogelijk resultaat toe. Wij staan ervoor dat alles wat de cliënt investeert – pijn, tijd, moeite, geld – naar de juiste professionals gaat. Het behandelplan is daarom een samenwerking tussen Peak, onze specialisten en de cliënt: met elkaar gaan we met maximale inzet zorgen voor een zo mooi en duurzaam mogelijk eindresultaat.

Parodontologie

Het team van Parodontologie Praktijk Zwolle en Richard Koop van Gelreland Parodontologie (Zutphen). 

De parodontoloog kan beoordelen of de basis van tanden en kiezen (het tandvlees) gezond is, en of tanden en kiezen sterk genoeg zijn om nog langdurig in de mond te kunnen functioneren. Het tandvlees is het fundament van de mond; als het tandvlees niet gezond is, kunnen tanden en kiezen worden aangetast en zelfs los gaan zitten. Mocht het zo zijn dat het tandvlees ontstoken is, dan kunnen we de hulp van de parodontoloog inroepen om de ontstekingen in samenwerking met de mondhygiënist te genezen. Daarnaast kan het zijn dat het tandvlees niet op de goede plek zit bij een of meerdere tanden. Dan lijkt een tand bijvoorbeeld veel te klein, of veel te lang. De parodontoloog kan voor ons het tandvlees op de juiste plek neerleggen om de esthetiek te verbeteren.

Orthodontie

Dr. Dave Lie Sam Foek van Orthodontie Welgelegen.

Bregje de Bondt-Eijkelkamp en Marieke Joosten van Tandheelkundig Centrum Holten.

De orthodontist is specialist op het gebied van het verplaatsen van tanden en kiezen. Wanneer tanden en kiezen verkeerd gegroeid zijn, kan dat voor overmatige slijtage zorgen. De orthodontist zorgt ervoor dat alle tanden en kiezen weer de plaats en functie krijgen die de natuur bedoeld heeft, zodat het gebit zo gunstig mogelijk wordt belast. Voor ons is de orthodontist een van de belangrijkste pijlers voor de start van de behandeling: hoe meer de tanden en kiezen al hun natuurlijke plaats en functie hebben, hoe minder tandmateriaal wij tijdens de behandeling weg hoeven te halen (minimaal invasief). Zodoende hoeven we alleen materiaal op versleten tanden en kiezen bij te plaatsen. Door minimaal invasief te werken beperken we bovendien het risico op latere beschadiging van tanden en kiezen.

Het team van Mondziekten-, kaak- en aangezichtschirurgie

Soms kan het zijn dat orthodontie er niet uit komt, bijvoorbeeld omdat een kaak te klein is, of te ver naar voor of naar achter staat. In dat soort situaties zullen wij de kaakchirurg inschakelen om de kaken op een juiste manier te positioneren, zodat tanden en kiezen alsnog hun natuurlijke plaats en functie krijgen.

Ceramist

Edris Rasta van Dental Design Studio het Groene Hart (Gouda) en Jan Bert Meinders van Meinders Tandtechniek (Deventer).

De ceramist is een belangrijke schakel in het ontwerpen van de glimlach. De ceramist helpt ons mee om de tanden de juiste verhouding te geven, en een ideaal eindbeeld van de glimlach te ontwerpen. Dit ontwerp is de leidraad voor de rest van het behandelplan. Daarnaast is de ceramist gespecialiseerd in kronen en porseleinen voorzieningen. Met porselein, wat soms opgebouwd wordt uit 30 tot 35 verschillende soorten kleuren wit, zorgt de ceramist dat de natuur van de tanden weer hersteld wordt. Porseleinen voorzieningen zijn duurzamer, mooier en levendiger dan vergelijkbare voorzieningen van normaal vulmateriaal, en dus van betere kwaliteit.

Cosmetisch

Marieke van Hemert van Cosmetic Clinics

Bent u benieuwd wat een cosmetisch arts voor u kan betekenen om uw nieuwe glimlach helemaal compleet te maken? Peak Dentistry werkt samen met Cosmetic Clinics waar u terecht kunt voor het gebruik van botox, fillers en een natuurlijke uitstraling en het effect van skinboosters en peelings. De cosmetisch arts helpt u graag om er frisser, beter en nèt een paar jaar jonger uit te zien.

Digital smile design

Bij Peak maken we uitvoerig gebruik van Digital Smile Design (DSD). DSD is een manier om een behandelplan te creëren waarbij we uitgaan van een digitaal ontwerp van de nieuwe glimlach van de cliënt. Het mooie aan deze techniek is dat de cliënt een kijkje kan nemen in de toekomst: voordat de behandeling definitief wordt doorgezet kan de cliënt zijn of haar nieuwe glimlach al testen en ‘passen’.