Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Esthetische tandheelkunde

Eén van de specialisaties van Peak is esthetische tandheelkunde. Wij kunnen op basis van het gezicht en de wensen van de cliënt de glimlach herstellen en verbeteren. Eén van de insteken is het zo natuurlijk mogelijk herstellen van het gebit om een esthetisch ‘pleasing’ resultaat te creëren.

Functioneel uitstekend,
esthetisch perfect

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Het stappenplan
van de behandeling

Fase 1: Kennismaking

Wanneer een cliënt met een vraag bij ons komt, plannen we allereerst een kennismaking. In dit vrijblijvende gesprek bespreken we het behandeltraject van start tot finish. We leggen uit hoe de behandeling eruit gaat zien, wat de bestaande risico’s zijn, of er medicatie gebruikt zal moeten worden en hoe lang het behandelingstraject zal duren. Daarnaast geven we een grove schatting van de kosten.

Fase 2: Intake & data verzamelen

Wanneer een cliënt akkoord gaat om te kijken of een esthetische behandeling mogelijk is, plannen we een intake. In deze fase van het traject verzamelen we zo veel mogelijk informatie om een gedegen behandelplan te kunnen opstellen. We maken lichtfoto’s, video opnames, röntgenfoto’s en eventueel 3D-scans. Op basis van al deze informatie bepalen we of er een mogelijkheid is tot het verbeteren van de esthetiek en of de huidige tanden en kiezen een goede basis vormen voor het behandelplan. Tijdens de intake kijken we ook naar de algehele mondgezondheid. Eventuele mondontstekingen, afgebroken tanden en gaatjes zullen eerst verzorgd moeten worden, voordat we een esthetische behandeling kunnen doen. Bovendien kijken we naar de algemene gezondheid van de cliënt.

Fase 3: Behandelplan bespreking

Wanneer we alle data hebben verzameld en geanalyseerd, ontwerpen we een behandelplan. Daarbij is het gewenste eindresultaat altijd het uitgangspunt. We kijken niet naar wat op korte termijn mogelijke stappen zijn, maar we bedenken welk resultaat we op lange termijn willen bereiken en welke behandelingen we daartoe moeten ondernemen. Voor iedereen is het gewenste eindresultaat anders, daarom ontwerpen wij een behandelplan op maat. Wij hanteren een cliëntafhankelijke aanpak in onze behandelingen. Dit behandelplan bespreken we vervolgens uitvoerig met de cliënt. We kunnen de cliënt in deze fase ook een nauwkeuriger beeld geven van de mogelijkheden, risico’s en kosten van de behandeling.

Fase 4: Mock-up

Tijdens een esthetische behandeling werken we bij Peak altijd met het eindresultaat in gedachten. Door het plaatsen van mallen of een mock-up’, weten we precies hoeveel ruimte we af moeten nemen om de behandeling te kunnen voltooien. Zo weten we dat we zo weinig mogelijk natuurlijk weefsel weg moeten nemen om een prachtig resultaat te krijgen en zo de kans op klachten zoveel mogelijk te verkleinen.

Fase 5: Behandeling

Nu er een uitgebreide planning is en wanneer u heeft besloten over te gaan tot behandelen zullen er afspraken gemaakt worden voor het gehele behandeltraject. Bij uitgebreide behandelingen zullen wij eerst de nieuwe situatie testen met tijdelijke tanden die al de vorm en functie hebben van de nieuwe situatie. Door te testen kunnen wij wijzingen aanbrengen en mogelijk de vorm aanpassen zodat het eindresultaat nog beter en voorspelbaarder zal worden.

Fase 6: Nazorg

De nazorg zal bij onze eigen mondhygiëniste plaatsvinden. Goede verzorging van de mond is van groot belang om zo lang mogelijk te kunnen genieten van uw nieuwe tanden/gebit. Ook maken wij eindfoto’s en een scan van het eindresultaat, dit is de blauwdruk van de nieuwe situatie. In veel gevallen zal er ook een beschermbitje gemaakt worden ter bescherming van uw tanden zodat we de meest optimale situatie kunnen behouden.

Ik voel mij een stuk meer zeker met mijn nieuwe glimlach.

Bent u benieuwd naar het behandelplan of de sfeer bij Peak Dentistry? Ontdek de ervaringen van cliënten die u voor gingen.