Cosmetisch

Wat is cosmetische tandheelkunde?

Je zorgt goed voor je gebit. Je poetst netjes twee keer per dag je tanden, je gebruikt dagelijks flosdraad, ragers of stokers en je let op wat je eet en drinkt. Je hebt gezonde tanden en tandvlees en je kunt probleemloos eten. Maar zelfs met een goede mondhygiëne en een goed functionerend gebit kun je je nog onzeker voelen over je tanden. Durf je niet te lachen vanwege scheefstaande, afgebroken, verkleurde of ontbrekende tanden of kiezen? Dan kun je een beroep doen op cosmetische tandheelkunde, ook wel esthetische tandheelkunde genoemd. Bij deze specialisatie ligt de primaire focus op de uiterlijke verfraaiing van het gebit.

Welke behandelingen vallen onder cosmetische of esthetische tandheelkunde?

Onder cosmetische tandheelkunde vallen verschillende behandelingen. Hierbij kun je denken aan tanden bleken, om tanden die verkleurd zijn door ouderdom, eten, drinken en roken, weer een mooie witte kleur terug te geven. Als je bijvoorbeeld afgebroken of scheefstaande tanden hebt, kun je één of meerdere facings laten plaatsen. Dit zijn op maat gemaakte ‘schildjes’ van composiet of porselein waarmee je eigen tanden hersteld of verfraaid worden. Ook kronen en bruggen, die ontbrekende, afgebroken of gebarsten tanden en kiezen kunnen vervangen, vallen onder cosmetische of esthetische tandheelkunde. Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden, dus het is zeker de moeite waard om eens te kijken welke opties je hebt om jouw gebit mooier te laten maken.

Wil jij je tanden mooier maken?

Neem gerust contact op met Peak Dentistry, dé praktijk voor esthetische tandheelkunde.

Welke voordelen biedt esthetische tandheelkunde?

De primaire voordelen van esthetische tandheelkunde liggen voor de hand: met een mooi gebit zie je er beter uit, krijg je meer zelfvertrouwen en kun je weer onbezorgd lachen en praten. Je kunt echt trots zijn op je gebit! Maar een behandeling door een cosmetisch tandarts kan ook tandheelkundige voordelen bieden. Afgebroken tanden, bijvoorbeeld, vergroten het risico op cariës en infecties, dus het is ook voor je gezondheid belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteed. Als je scheefstaande tanden hebt en deze laat rechtzetten, wordt het ook veel makkelijker om je gebit goed schoon te houden en tandsteenvorming en cariës te voorkomen. Ook problemen zoals ontstoken tandvlees (gingivitis) en voortschrijdende tandvleesontstekingen (parodontitis) zijn makkelijker te voorkomen met rechte tanden en kiezen.

Ik wil een afspraak maken bij een cosmetisch tandarts, hoe werkt dat?

Cosmetische of esthetische tandheelkunde is een specialisatie die niet door elke tandartsenpraktijk wordt aangeboden. Peak Dentistry is dé praktijk voor esthetische tandheelkunde in Nederland. Wij beschikken over een team van ervaren cosmetische tandartsen. Zij beschikken over alle kennis, expertise en middelen om jou de stralende lach te geven waar je altijd al naar verlangd hebt! Aan elke behandeling op het gebied van esthetische tandheelkunde gaat een intake vooraf. Daarbij kijkt de cosmetisch tandarts naar de gezondheid en het uiterlijk van je gebit en worden je wensen uitgebreid besproken. Je cosmetisch tandarts kan je dan vertellen wat voor mogelijkheden je zoal hebt. Samen stellen jullie een behandelplan op. Afhankelijk van wat er precies moet gebeuren, worden er één of meerdere vervolgafspraken ingepland.

Een perfecte glimlach

Wij streven ernaar op elk moment en bij elke cliënt, zowel esthetisch als kwalitatief, het best mogelijke resultaat te behalen. Daarom werken wij met een behandelplan op maat: bij elke cliënt bespreken we de individuele wensen en mogelijkheden en maken we een ontwerp dat precies is afgemeten op de cliënt. Elk gebit is anders, elk behandeltraject is anders.