Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Implantologie

Implantologie is het vervangen van één tand of meerdere tanden door implantaten. Er wordt een titanium schroef in de onderkaak geplaatst ter vervanging van het tandwortel onder de tand of kies. Als het tandvlees om het implantaat netjes genezen is, wordt op het implantaat een kroon, brug of prothese geplaatst. Zodat u weer kan genieten van een volledig, pijnvrij én gezond gebit.

Implantaten hebben als voordeel dat ze niet van echt te onderscheiden zijn. Implantaten zijn net zo sterk als een echte tandwortel.

Functioneel uitstekend,
esthetisch perfect

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Implantologie als specialisatie in Oost-Nederland

Implantologie is één van de specialisaties van Peak. Onze specialisten beschikken over jarenlange ervaring en zijn expert in het vakkundig implanteren om het gebit te herstellen en volledig te maken. Het plaatsen van een implantaat is een pijnloos proces wat plaatsvindt onder lokale verdoving.

Implantaat plaatsen in Deventer

Een implantaat wordt vaak geplaatst ter vervanging van een tand, kies of missende tand. Bij het plaatsen van een implantaat wordt een titanium schroef in de kaak geplaatst. Omdat het implantaat direct in de kaak wordt geplaatst, is het belangrijk dat er op de juiste plek genoeg botweefsel aanwezig is. In enkele gevallen is het nodig om de kwaliteit van het bot te verbeteren voordat het implantaat geplaatst kan worden.

De genezing duurt 3 tot 5 maanden. Na deze periode kan het implantaat belast worden. In het geval van één implantaat wordt er een kroon of gebitsprothese bovenop het implantaat geplaatst. Mocht het gaan om meerdere implantaten, dan wordt er een brug of frameprothese over de implantaten geplaatst.

Een goede genezing is essentieel voor de functie van het gebit. Het zorgt ervoor dat je weer zorgeloos miljoenen keren kunt kauwen. Daarnaast heeft het in veel gevallen ook een groot esthetisch voordeel. Een goede behandeling en nazorg leiden tot een functioneel uitstekend en esthetische perfect resultaat.

Verandering van gezicht door missende tanden

Naarmate we ouder worden, verandert ons gezicht aanzienlijk. Als gevolg van botverlies in de kaak wordt het gezicht korter. Tanden houden je jong. Een belangrijke functie van de tandwortels is namelijk het ondersteunen van het kaakbeen. Ontbreekt een tand? Dan begint het kaakbeen ook te slinken. Menselijke bot heeft een stimulans nodig om hun dichtheid te behouden. Als een tand mist wordt het onderliggende kaakbeen niet meer gestimuleerd door te kauwen en slinkt het. 

Daarnaast kunnen missende tanden de vorm van het kaakbot aantasten waardoor de vormen van het gezicht kunnen veranderen. Een implantaat houd het kaakbot gezond en is het begin van weer stralend kunnen lachen.

Het plaatsen van een implantaat gebeurt onder lokale verdoving en is een pijnvrije behandeling. Gemiddeld kost het plaatsen van het implantaat een half uur tot een uur.

Ons stappenplan bestaat uit 4 stappen vanaf kennismaking tot nazorg:

 1. een kennismakingsgesprek;
 2. een kostenindicatie & intakegesprek;
 3. de behandeling;
 4. de nazorg.

Kennismaking

Interesse in een behandeling bij Peak in Deventer? In een kennismakingsgesprek leggen we het gehele stappenplan uit. Denk bijvoorbeeld aan de behandeling, mondhygiëne, eventuele medicatie, risico’s en nazorg.

Implantaat kosten & intake Deventer

Implantologie is één van de specialisaties van Peak. Onze specialisten beschikken over jarenlange ervaring en zijn expert in het vakkundig implanteren om het gebit te herstellen en volledig te maken. Het plaatsen van een implantaat is een pijnloos proces wat plaatsvindt onder lokale verdoving.

Ons onderzoek bestaat uit:

 • lichtfoto’s
 • röntgenfoto’s
 • 3D-scans (optioneel)

De resultaten die uit het onderzoek komen, vormen de basis van het behandelplan. Een paar zaken waar we naar kijken zijn de ruimte in de mond en de kwaliteit van het bot. Uiteraard moet er genoeg ruimte zijn om het implantaat te kunnen plaatsen. Ook moet de botstructuur voldoende zijn om het implantaat te kunnen plaatsen.

Voordat het implantaat geplaatst kan worden dient de mondgezondheid in goede conditie te zijn. Om ervoor te zorgen dat jij zo lang mogelijk kunt genieten van je nieuwe implantaten is een goede mondhygiëne essentieel. Door middel van een goede mondhygiëne voorkom je complicaties en blijft jouw gebit simpelweg langer gezond en esthetisch aantrekkelijk.

We kijken niet alleen naar de data uit ons onderzoek. We houden ook rekening met persoonlijke wensen. Zodat wij samen tot een geschikt behandelplan komen. In deze fase kunnen wij tevens een goede schatting geven van de kosten.

Implantaat plaatsen Deventer

Alle behandelingen vinden plaats in onze eigen kliniek in Deventer. Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Wat Peak uniek maakt, is het gebruik van de A-PRF methode. Waarbij bloedplaatjes en witte bloedlichamen gescheiden worden van het bloed. Dit klontert samen tot een dun membraan die over de wond geplaatst wordt. De voordelen zijn een snellere genezing van de wond en bescherming tegen bacteriën. De beste resultaten op een zo natuurlijk mogelijke manier.

Peak gebruikt alleen de beste kwaliteit implantaten en werkt met een hybride systeem. De titanium implantaten hebben een gladde en een ruwe kant. Het ruwe stuk hecht snel aan het kaakbot, voor een zo snel mogelijke genezing. De gladde kant is hygiënisch ideaal want bacteriën hechten zich minder makkelijk aan gladde oppervlakken. Voor een prettig en spoedig herstel gebruiken wij de modernste technieken en materialen om ontstekingen te voorkomen.

Implantaat nazorg Deventer

Het geneesproces duurt ongeveer 3 tot 5 maand. Gedurende dit proces blijft de mondhygiënist de genezing en de conditie van het tandvlees in de gaten houden. Zo blijven we samen werken aan een optimaal eindresultaat.

De duur van de nazorg van het implantaat hangt ook af of het implantaat in de boven- of onderkaak is geplaatst. Een implantaat geplaatst in de onderkaak heelt sneller dan in de bovenkaak. De reden hiervoor is dat de bovenkaak zachter is. Daardoor duurt het langer voordat het implantaat vast groeit in de kaak.

Een goede mondhygiëne is essentieel bij de nazorg. Denk daarbij aan de volgende punten:

 • Poets minimaal twee keer per dag zorgvuldig je tanden. Het is belangrijk om dit minimaal 2 minuten te doen om alle voedselresten en tandplak te verwijderen.
 • Poets met een elektrische tandenborstel. Bij voorkeur met zachte of medium borstelharen. Laat de tandenborstel zijn werk doen en pas op dat je niet het tandvlees beschadigd.
 • Gebruik bij voorkeur fluoridetandpasta.
 • Gebruik dagelijks een rager of stoker. Onze mondhygiënist of preventieassistent adviseert je graag over de methode die het beste bij jou past.
 • Nuttig een uur voordat je gaat poetsen géén zure etenswaren of drinken. Door het zuur wordt het oppervlak van je tanden en kiezen zachter. Wanneer je direct hierna begint te poetsen kun je de glazuurlaag aantasten.

In de eerste week na behandeling is het verstandig om de regio rondom het implantaat niet te poetsen. Zodat het implantaat de tijd krijgt om zich te hechten aan het kaakbot. Daarna kan met een zachte tandenborstel voorzichtig het gebied rondom het implantaat worden gepoetst.

Welke methodes en mondhygiëne het best bij u passen, wordt tijdens het geneesproces samen met u besproken met de mondhygiëniste. 

Als de wond helemaal geheeld is kan er een kroon, brug of prothese geplaatst worden zodat het gebit weer helemaal compleet is. Functioneel uitstekend, esthetisch perfect.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Plan een intakegesprek in en start de weg naar een mooie glimlach.