Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Facings Deventer

Op zoek naar een specialist voor facings in Deventer?

Dan neem je vanzelfsprekend geen genoegen met minder dan de beste. Het gaat immers om je gebit! Gelukkig kun je altijd terecht bij Peak Dentistry. Het maakt niet uit of je nu een afgebroken tand of kies hebt, dat je af wilt van dat spleetje tussen je tanden waar je je al jaren aan ergert, of dat er paar tanden scheef staan. Wij hebben al tal van patiënten geholpen om de vorm, stand of kleur van een of meerdere tanden of kiezen aan te passen met behulp van facings, ook wel facetten genoemd. Deze schildjes, die vervaardigd zijn van composiet of porselein, worden over je eigen tanden heen geplaatst en zorgen ervoor dat ze er weer uitzien zoals het hoort. We laten je graag zien wat we voor jou kunnen betekenen!

Functioneel uitstekend,
esthetisch perfect

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Hoe weet ik of facings iets voor mij zijn?

Als je contact opneemt met Peak Dentistry voor facings in Deventer, dan maken we altijd eerst een afspraak voor een intake. Tijdens die intake maken we kennis en bespreken we je wensen. Vervolgens bekijken we de conditie van je gebit om te bepalen of facings voor jou tot de mogelijkheden behoren. Dat is namelijk niet voor iedereen het geval; als je last hebt van ontstekingen, tandbederf of te weinig glazuur op je tanden, dan moeten we facings afraden. Natuurlijk kijken we dan wel naar eventuele alternatieven. Het plaatsen van facings is namelijk slechts een van onze specialisaties. 

Van welk materiaal worden facings gemaakt?

Als je facings in Deventer wilt laten plaatsen, dan bekijken we op basis van je wensen en je budget naar welk materiaal het beste is. Je hebt twee opties:

  • Composiet facings: Deze dienen doorgaans een keer in de vijf jaar vervangen te worden. Een groot voordeel is dat ze redelijk betaalbaar zijn en dat eventuele beschadigingen eenvoudig door je eigen tandarts te repareren zijn.

Porseleinen facings: Deze hebben een levensduur tussen de tien en vijftien jaar en hoeven dus minder vaak vervangen te worden. Daarbij zijn ze minder gevoelig voor verkleuringen. Nadeel is dat ze duurder zijn en ook lastiger te vervangen en te repareren dan composiet facings.

Wat kan ik verwachten als ik facings in Deventer laat plaatsen?

Zoals we eerder al aangaven kom je dus altijd eerst bij ons langs voor een intake. Als daaruit blijkt dat facings voor jou inderdaad een goede oplossing zijn, dan plannen we de behandeling in. Om ervoor te zorgen dat de facing niet van echt te onderscheiden is, nemen we (uiteraard in overleg met jou!) de tijd om de juiste kleur te bepalen. Afhankelijk van wat er precies herstelt moet worden, zal je behandelaar eerst een dun laagje van je eigen tand afslijpen. Dit is om voldoende ruimte voor de facing te creëren en te voorkomen dat de betreffende tand er straks dikker uitziet dan je andere tanden. Vervolgens wordt de tand behandeld met een speciaal middeltje en voorzien van een hechtlaagje, waar het nog zachte vulmateriaal op wordt aangebracht en in de juiste vorm wordt geboetseerd. Om het vulmateriaal te laten uitharden maakt de behandelaar gebruik van blauw licht. Tot slot wordt de facing nog bijgeslepen en gepolijst, tot hij zo goed aanvoelt als je eigen tand – of beter.