Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Implantologie

Eén van de specialisaties van Peak is implantologie. Wij plaatsen tanden en kiezen in de mond op plekken waar de oorspronkelijke tanden ontbreken of waar meer houvast en steun nodig is voor een prothese. Een implantaat is een kunstwortel van titanium die in de kaak wordt geplaatst onder lokale verdoving. Na een genezingsperiode van drie á vijf maanden kan het implantaat worden belast en kan er een voorziening, zoals een kroon of gebitsprothese, op het implantaat worden gemaakt.

Functioneel uitstekend,
esthetisch perfect

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Het stappenplan
van de behandeling

Fase 1: Kennismaking

Wanneer een cliënt met een hulpvraag bij ons komt, plannen we allereerst een kennismaking. In dit vrijblijvende gesprek bespreken we het behandeltraject van start tot finish. We leggen uit hoe de behandeling eruit gaat zien, wat de bestaande risico’s zijn, of er medicatie gebruikt zal moeten worden en hoe lang het behandelingstraject zal duren. Daarnaast geven we een schatting van de kosten.

Fase 2: Intake & data verzamelen

Wanneer een cliënt akkoord gaat om te kijken of implantologie mogelijk is, plannen we een intake. In deze fase van het traject verzamelen we zo veel mogelijk informatie om een gedegen behandelplan te kunnen opstellen. We maken lichtfoto’s, röntgenfoto’s en eventueel 3D-scans. Op basis van al deze informatie bepalen we of er genoeg ruimte is in de mond om implantaten te plaatsen en of het bot van voldoende kwaliteit is. Tijdens de intake kijken we ook naar de algehele mondgezondheid. Eventuele mondontstekingen, afgebroken tanden en gaatjes zullen eerst behandeld moeten worden, voordat we implantaten kunnen plaatsen. Bovendien kijken we naar de algemene gezondheid van de cliënt.

Wanneer we alle data hebben verzameld en geanalyseerd, ontwerpen we een behandelplan. Daarbij is het gewenste eindresultaat altijd het uitgangspunt. We kijken dus niet naar wat op korte termijn mogelijke stappen zijn, maar we bedenken welk resultaat we op lange termijn willen bereiken en welke behandelingen we daartoe moeten ondernemen. Voor iedereen is het gewenste eindresultaat anders, daarom ontwerpen wij een behandelplan op maat. Wij hanteren een cliëntafhankelijke aanpak in onze behandelingen. Dit behandelplan bespreken we vervolgens uitvoerig met de cliënt. We kunnen de cliënt in deze fase ook een nauwkeuriger beeld geven van de mogelijkheden, risico’s en kosten van de behandeling.

Fase 3: Behandeling

Een behandeling voor implantologie vindt geheel binnen onze kliniek plaats. Voor implantaten maken we gebruik van A-PRF. Dit is een techniek om de lichaamseigen bloedplaatjes en witte bloedlichaampjes te scheiden van het bloed en te laten samen klonteren tot hele dunne membranen. Die dunne membranen kunnen we over wonden in de mond heenbrengen om de genezing te versnellen en om de ingroeiïng van bacteriën en van bindweefsel tegen te gaan. A-PRF is een heel mooie techniek om de stoffen die het lichaam zelf al heeft in te zetten in de behandeling.

Bovendien werken wij over het algemeen met een hybride implantaatsysteem: een deel van het implantaat is ruw en een deel van het implantaat is helemaal glad. Het ruwe gedeelte geneest heel snel in het bot en aan het gladde onderdeel kunnen bacteriën zich lastig vasthouden. Hierdoor is de kans op ontsteking bij het plaatsen van implantaten voor de langere termijn lager dan gemiddeld.

Fase 4: Nazorg

De nazorg zal bij onze eigen mondhygiëniste plaatsvinden. De genezing van een dergelijk hybride implantaat varieert – afhankelijk van de ingreep – tussen de drie en vijf maanden. Daarbij is goede verzorging van de mond van groot belang. Wanneer het implantaat is genezen en gezond in de mond is geïmplementeerd, kan het implantaat bekroond of worden belast.

Ik voel mij een stuk meer zeker met mijn nieuwe glimlach.

Bent u benieuwd naar het behandelplan of de sfeer bij Peak Dentistry? Ontdek de ervaringen van cliënten die u voor gingen.