Mondhygiëne

Waarom is een goede mondhygiëne belangrijk?

Voor veel mensen klinkt het niet als een verrassing, maar veel mondproblemen zijn het gevolg van een inadequate mondhygiëne. Hierdoor ontstaat er tandplak tussen tanden en kiezen, wat uiteindelijk kan verharden tot tandsteen. Dit leidt op lange termijn tot gaatjes, ontstoken tandvlees of zelfs parodontitis. Erg zonde van de tijd en investering die we samen in jouw nieuwe gebit steken. Om ervoor te zorgen dat jij zo lang mogelijk kunt genieten van je nieuwe implantaten of facings is een goede mondhygiëne essentieel. Door middel van een goede mondhygiëne voorkom je complicaties en blijft jouw gebit simpelweg langer gezond en esthetisch aantrekkelijk.

“Goede mondhygiëne is belangrijk, omdat dit het resultaat van je behandeling beïnvloed. Hoe beter de mondhygiëne, hoe beter het eindresultaat!”

– Geert Landman

Heb jij vragen over onze behandelingen of je mondhygiëne?

Neem gerust contact op met Peak Dentistry in Deventer voor meer informatie over jouw mondhygiëne.

Tandvlees in optimale conditie, dankzij goede mondhygiëne

Voordat een behandeling bij Peak gestart wordt, is het van belang dat het tandvlees in optimale conditie is. Een onderdeel van de behandeling is een bezoek aan de mondhygiënist. Zij bekijkt de conditie van het tandvlees en stelt indien nodig een behandelplan op. Gedurende de behandeling blijft de mondhygiënist de conditie van het tandvlees in de gaten houden, om samen te blijven werken aan een optimaal eindresultaat.

6 tips voor een goede mondhygiëne

1. Poets minimaal twee keer per dag zorgvuldig je tanden. Het is belangrijk om dit minimaal 2 minuten te doen om alle voedselresten en tandplak te verwijderen.

2. Poets met een elektrische tandenborstel. Bij voorkeur met zachte of medium borstelharen. Laat de tandenborstel zijn werk doen en pas op dat je niet het tandvlees beschadigd.

3. Gebruik dagelijks een rager of stoker. Onze mondhygiënist of preventieassistent adviseert je graag over de methode die het beste bij jou past.

4. Nuttig een uur voordat je gaat poetsen géén zure etenswaren of drinken. Door het zuur wordt het oppervlak van je tanden en kiezen zachter. Wanneer je direct hierna begint te poetsen kun je de glazuurlaag aantasten.

5. Ga minimaal elke 6 maanden naar de mondhygiënist om tandsteen en aanslag te verwijderen. Ondanks dat je perfect poetst, kun je nooit alles weghalen. De mondhygiënist helpt je om dit te verwijderen.

6. Het maakt vaak niet uit welke tandpasta je gebruikt zolang als er maar fluoride in zit.

Peak en guided biofilm therapy

Bij Peak zijn we gecertificeerd en werken we nu volgens de GBT; Guided Biofilm Therapy. Het is een pijnloze methode voor een uitgebreide gebitsreiniging van het gebit.

Het gebit wordt eerst gescreend, vervolgens maken we met een kleurstof inzichtelijk waar de plaque zich bevindt. We kunnen (waar nodig) een passende mondhygiëne-instructie geven. Vervolgens wordt de airflow gebruikt waar alle zichtbare plaque mee wordt verwijderd, zelfs onder de tandvleesrand. Daarna kunnen we met een patiëntvriendelijke ultrasone reiniger (werkt met warm water) en handinstrumenten het overige tandsteen verwijderen. Een hele efficiënte reiniging, die vriendelijk is voor glazuur en tandvlees. Zo zorgen we samen voor een gezond gebit.

Een perfecte glimlach

Wij streven ernaar op elk moment en bij elke cliënt, zowel esthetisch als kwalitatief, het best mogelijke resultaat te behalen. Daarom werken wij met een behandelplan op maat: bij elke cliënt bespreken we de individuele wensen en mogelijkheden en maken we een ontwerp dat precies is afgemeten op de cliënt. Elk gebit is anders, elk behandeltraject is anders.