Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Implantologie Zwolle

Heb je een of meerdere ontbrekende tanden of kiezen? Of moet er een tand of kies getrokken worden? Dat kan heel vervelend zijn. Nog afgezien van het ongemak dat een incompleet gebit kan veroorzaken, zorgt het bij veel mensen ook voor onzekerheid. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden om eigen tanden te vervangen en het gebit weer compleet te maken. Peak Dentistry is gespecialiseerd in implantologie in Zwolle en kan je alles vertellen over de voorwaarden waar je aan moet voldoen om voor implantaten in aanmerking te komen, welke mogelijkheden er zijn, hoe een behandeling in zijn werk gaat en wat je mag verwachten van het genezingsproces en de nazorg.

Functioneel uitstekend,
esthetisch perfect

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Wat is implantologie precies?

Implantologie is een specialisatie binnen de tandheelkunde die zich richt op het vervangen van een tand door een implantaat. Zo’n implantaat kun je zien als een uit titanium vervaardigde tandwortel, welke na het verwijderen van de eigen tand in het kaakbot wordt geplaatst. Doordat de wond geneest zal het implantaat vastgroeien in het kaakbot, waarna er een kroon op het implantaat geplaatst kan worden. Indien er meerdere tanden naast elkaar vervangen moeten worden, wordt er meestal voor een brug gekozen. Bij patiënten waarbij het volledige onder- en/of bovengebit vervangen moet worden, wordt eerst een uitneembare prothese aangemeten. Dit is omdat de kaak na het trekken van tanden en kiezen altijd wat zal slinken. Zodra de kaak niet meer slinkt, kunnen de implantaten worden geplaatst.

Hoe ziet een behandeling voor implantologie in Zwolle eruit?

Een behandeling voor implantologie in Zwolle bestaat uit meerdere stappen. Elke behandeling start met een uitgebreid kennismakingsgesprek, gevolgd door een kostenindicatie en een intake. Voldoende ruimte in de kaak, een adequate botstructuur en een goede mondhygiëne zijn belangrijke voorwaarden, dus we gaan eerst onderzoeken of je daadwerkelijk in voor implantaten in aanmerking komt. Als dat het geval blijkt te zijn, dan stellen we een behandelplan op. Tijdens de behandeling zelf zal de betreffende tand of kies onder plaatselijke verdoving worden verwijderd (als dat nog niet gebeurd is) en wordt er een implantaat in de kaak geplaatst. De wond zal eerst moeten genezen alvorens het implantaat belast kan worden.

Hoe zit het met de nazorg?

De duur van het genezingsproces varieert van drie tot vijf maanden en is afhankelijk meerdere factoren. Ten eerste heelt een implantaat in de onderkaak altijd sneller dan in de bovenkaak. Dat komt omdat de bovenkaak zachter is en het dus langer duurt voordat het implantaat volledig is vastgegroeid. Ook de mondhygiëne speelt een belangrijke rol bij het genezingsproces. De mondhygiënist, die je conditie van je tandvlees en algehele mondgezondheid zal monitoren, kan je adviseren over de beste methodes om je mond en gebit gezond te houden. Zodra de wond volledig genezen is, kan de kroon, brug of prothese op het implantaat geplaatst worden om je gebit weer helemaal compleet te maken.