Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Implantologie Zutphen

Op zoek naar een adres voor implantologie rondom Zutphen?

Bij Peak Dentistry ben je aan het goede adres! Als specialist op het gebied van implantologie in Zutphen beschikken wij over alle kennis en expertise voor het plaatsen van implantaten. Een implantaat is een kunstmatige tandwortel die vervaardigd is van titanium en op de plek van de ontbrekende tand of kies in de kaak wordt geplaatst. Na een genezingsperiode van ongeveer drie tot vijf maanden kan het gebit weer compleet worden gemaakt door het implantaat te voorzien van een kroon, brug of prothese die eruit ziet als je eigen tand(en).

Functioneel uitstekend,
esthetisch perfect

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Wat zijn de mogelijkheden van implantaten?

De mogelijkheden die je hebt op het gebied van implantologie in Zutphen zijn vooral afhankelijk van het aantal tanden of kiezen dat vervangen moet worden.

  • Een enkele tand: Wanneer er slechts een enkele tand ontbreekt, kan er een implantaat worden geplaatst waar dan een kroon op kan worden gezet.
  • Meerdere tanden: Wanneer er meerdere tanden vervangen moeten worden, kan er worden gekozen voor een brug. Het is ook mogelijk om het implantaat te gebruiken om een uitneembare frame prothese vast te zetten.

Alle tanden in de boven en/of onderkaak: Als het noodzakelijk is om alle tanden en kiezen in de boven- en of onderkaak te vervangen, dan kan er gekozen worden voor een vaste brug of voor een uitneembare prothese, welke op verschillende manieren kan worden vastgezet.

Is implantologie in Zutphen de juiste oplossing voor mij?

Voordat we kunnen starten met een behandeling, moeten we eerst evalueren of je wel in aanmerking komt voor een of meerdere implantaten. Voor implantologie dient namelijk aan een aantal belangrijke voorwaarden te worden voldaan:

  • Er moet voldoende ruimte in de kaak zijn voor een implantaat;
  • De kwaliteit van de botstructuur moet voldoende zijn;
  • De algehele mondgezondheid moet in orde zijn. 

Aan elke behandeling gaat daarom een uitgebreid onderzoek vooraf, waarbij er onder andere röntgenfoto’s gemaakt worden. Indien op basis van het onderzoek geconstateerd wordt dat je in aanmerking komt voor implantologie, dan stellen we samen met jou een behandelplan op.

Hoe lang duurt het voor mijn implantaat genezen is?

Na de daadwerkelijke behandeling zullen ongeveer drie tot vijf maanden overheen gaan voor het implantaat volledig in het kaakbot is vastgegroeid. Het genezen van een implantaat in de bovenkaak duurt altijd wat langer dan in de onderkaak, omdat het botweefsel daar zachter is. Tijdens het genezingsproces zal de mondhygiënist de gezondheid van je tandvlees goed in de gaten houden en je helpen om de juiste mondverzorgingsmethodes toe te passen, wat heel belangrijk is voor een snelle en probleemloze genezing. Zodra de wond volledig geheeld is kunnen we de kroon, brug of prothese plaatsen en je gebit weer helemaal compleet maken.