Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Implantologie Apeldoorn

Voor implantologie in Apeldoorn zit je goed bij Peak Dentistry

Peak Dentistry is gespecialiseerd in implantologie in Apeldoorn. Implantologie is een tandheelkundige specialisatie die gericht is op het vervangen van tanden en kiezen door een kunstmatige wortel van titanium in het kaakbot te plaatsen, waar vervolgens een kunsttand (kroon, brug of prothese) op kan worden geplaatst. De technieken die wij gebruiken zijn dusdanig ver ontwikkeld dat het mogelijk is om het gebit zo te herstellen dat de vervangen tand of kies niet van echt te onderscheiden is. Heb jij een of meerdere ontbrekende tanden of kiezen, dan helpen wij je graag om je gebit te herstellen en te zorgen dat je weer zelfverzekerd kunt lachen!

Functioneel uitstekend,
esthetisch perfect

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Is een implantaat iets voor mij?

Er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden om ontbrekende tanden en kiezen te vervangen. Maar of een implantaat voor jou een geschikte oplossing is, hangt af van meerdere factoren. Voorafgaand aan elke behandeling zal er een intake plaatsvinden, gevolgd door een uitgebreid onderzoek waarbij er lichtfoto’s, röntgenfoto’s en eventueel 3D-scans worden gemaakt. We kijken onder andere naar of er voldoende ruimte in het kaakbot is om een implantaat te plaatsen, en of de kwaliteit van de botstructuur goed genoeg is. Om het risico op complicaties tot een minimum te beperken, is het tevens van essentieel belang dat de algehele mondhygiëne en –gezondheid goed zijn.

Wat kan ik verwachten van een behandeling?

Wanneer je bij Peak Dentistry komt voor implantologie in Apeldoorn, dan moet je er rekening mee houden dat je meerdere keren bij ons terug moet komen. Het behandelingsproces bestaat namelijk uit meerdere stappen, te weten:

  • Het kennismakingsgesprek: We maken eerst een afspraak voor een kennismakingsgesprek om je wensen en de mogelijkheden te bespreken.
  • De intake & kostenindicatie: De intake bestaat uit een onderzoek waarbij we dus gaan kijken of je in aanmerking komt voor implantaten. Zo ja, dan stellen we een persoonlijk behandelplan op. Hierbij krijg je ook inzicht in de kosten van de behandeling.
  • De behandeling: Het daadwerkelijk plaatsen van het implantaat gebeurt onder plaatselijke verdoving. Je moet er rekening mee houden dat het implantaat na het plaatsen niet meteen belast kan worden. 

De nazorg: Een goede nazorg is cruciaal voor het genezingsproces en zal plaatsvinden bij onze mondhygiënist.

Hoe lang duurt het proces van implantologie in Apeldoorn?

Afhankelijk van de ingreep zal de genezing van je implantaat of implantaten zo’n drie tot vijf maanden in beslag nemen. Hoe snel het geneest is afhankelijk van de mondhygiëne (de mondhygiënist zal je uiteraard adviseren en begeleiden bij de mondverzorging), maar ook van of het implantaat in de onder- of bovenkaak is geplaatst. Implantaten in de bovenkaak genezen altijd iets langzamer omdat het botweefsel hier zachter is. Pas zodra de wond volledig genezen is kan het implantaat belast worden en kunnen we een kroon, brug of prothese plaatsen.