Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Facings Zutphen

Niet tevreden met je tanden? Kies voor facings in Zuthpen!

Heb je een afgebroken tand die je wilt laten repareren? Wil je een spleetje laten opvullen? Erger je je al jaren aan een of meerdere scheve tanden? Of heb je misschien een tand die ernstig verkleurd is? Dan ben je bij Peak Dentistry aan het juiste adres! Als dé specialist op het gebied van facings in Zuthpen laten we je graag zien welke mogelijkheden je hebt om het uiterlijk van je gebit op een laagdrempelige manier te verfraaien. Zonder dat je meteen tanden hoeft te laten trekken en een implantaat nodig hebt.  

Functioneel uitstekend,
esthetisch perfect

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Wat is een facing?

Wanneer we spreken over een facing, dan hebben we het over een laagje van composiet of porselein, dat over je eigen tand wordt aangebracht om het uiterlijk ervan te verfraaien. Zo’n facing krijgt exact dezelfde kleur als je eigen tanden, waardoor het er heel echt uit ziet. Kenmerkend voor facings is dat ze altijd over de eigen tanden worden aangebracht. Indien een of meerdere tanden volledig vervangen dienen te worden, dan maken we gebruik van een implantaat. Uiteraard kun je ook bij Peak Dentistry terecht voor implantologie.

Hoe ziet een behandeling voor facings in Zuthpen eruit?

Het plaatsen van facings in Zuthpen wordt altijd voorafgegaan aan een intake. Tijdens de intake bespreken we je wensen en bepalen we of facings geschikt zijn voor jou; zo mag er geen sprake zijn van ontstekingen, tandbederf of te weinig glazuur en dient de algehele conditie van het gebit in orde te zijn. Als blijkt dat facings voor jou de juiste oplossing zijn, dan plannen we een afspraak met je in om de facings te plaatsen. Afhankelijk van wat er precies moet gebeuren, zal er eerst een dun laagje van je eigen tand afgeslepen worden om voldoende ruimte voor de facing te creëren. De geslepen tand wordt behandeld en voorzien van zacht vulmateriaal, dat in de juiste vorm wordt gebracht en hard wordt gemaakt door het met blauw licht te beschijnen. Tot slot zal de facing worden bijgeslepen en gepolijst. We streven er altijd naar om te zorgen dat je facing aanvoelt alsof het je eigen tand is!

Hoe lang blijven mijn facings mooi?

Facings gaan niet je hele leven mee; ze zullen om de zoveel jaar vervangen moeten worden. Voor composiet facings geldt een levensduur van gemiddeld 4 tot 8 jaar. Porseleinen facings gaan met 10 tot 15 jaar wat langer mee. Hoe lang je facings mooi blijven, is echter niet alleen afhankelijk van het soort vulmateriaal maar ook van je levensstijl. Net als bij echte tanden het geval is, kunnen facings verkleuren door koffie, thee en roken en slijten of beschadigen door tandenknarsen en compulsief bijten op harde objecten. Maar als je eventuele slechte gewoontes afleert en gewoon goed voor je gebit zorgt, kun je jarenlang plezier hebben van je nieuwe facings!