Restauratieve tandheelkunde

Implantologie

Esthetische tandheelkunde

Facings Apeldoorn

Voor facings in Apeldoorn kom je naar Peak Dentistry!

Geen enkel gebit is helemaal perfect. Maar het kan zijn dat je onvolmaaktheden hebt waar je je elke dag weer aan ergert. Denk bijvoorbeeld aan een tand of kies waar een stukje vanaf is gebroken, een scheefstaande tand, een ernstig verkleurde tand of een spleetje tussen twee tanden waar altijd etensresten in blijven zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden om dit soort problemen op te lossen, zonder dat er ingrijpende behandelingen nodig zijn. Als specialist op het gebied van facings in Apeldoorn laat Peak Dentistry je graag zien wat we voor jou kunnen betekenen.

Functioneel uitstekend,
esthetisch perfect

De toekomst. Van jouw gebit.

Bij Peak werken we met een team van de beste specialisten die voortdurend op de hoogte blijven van nieuwe technieken en tandheelkundige onderzoeken. Onze aanpak is erop gericht om bij elke behandeling een duurzaam en kwalitatief hoogwaardig resultaat te krijgen.

Wat zijn facings precies?

Hoewel sommige mensen wel eens van neptanden spreken, zijn facings dat zeker niet. Met een facing kunnen we namelijk geen volledige tand of kies vervangen, zoals met een implantaat of een brug. Facings, die ook wel veneers of facetten worden genoemd, zijn speciaal op maat gemaakte, dunne schildjes die vervaardigd worden uit composiet of porselein en over je eigen tanden heen worden geplaatst om het uiterlijk van je gebit te verbeteren. Ze zijn overigens niet voor iedereen geschikt; we plaatsen bijvoorbeeld geen facing over een rottende tand die eigenlijk getrokken zou moeten worden. Eventuele ontstekingen zullen eerst verholpen moeten worden alvorens we met een behandeling kunnen starten. Maar als je verder geen klachten ervaart en een gezond gebit hebt, dan zijn facings een prima oplossing.

Wat is beter, composiet of porseleinen facings?

Beide vulmaterialen hebben zo hun voor- en nadelen. Composiet facings zijn de meest betaalbare optie en bijzonder makkelijk te repareren en te vervangen. In het geval dat er bijvoorbeeld een stukje afbreekt, kan je tandarts dit vaak gewoon zelf herstellen. Porseleinen facings zijn duurder en niet zo eenvoudig te repareren en te vervangen. Ook moet er doorgaans iets meer van de eigen tand worden weggeslepen dan bij een composiet facing. Daar staat dan weer tegenover dat ze duurzamer zijn en dus minder snel vervangen hoeven te worden dan composiet facings. Daarnaast zijn porseleinen facings minder gevoelig voor verkleuringen.

Waar moet ik rekening mee houden als ik facings in Apeldoorn laat plaatsen?

Als je bij ons bent geweest om facings in Apeldoorn te laten plaatsen, dan kun je daarna in principe gewoon blijven doen wat je altijd al deed om je gebit te verzorgen. Wel raden we aan om een zachte tandenborstel te gebruiken en slechte gewoonten zoals nagelbijten of tandenknarsen aan te pakken. Verder moet je in gedachten houden dat een facing net zo goed kan verkleuren als de rest van je tanden. Dat verkleuringsproces zal sneller gaan als je rookt of heel veel koffie of thee drinkt. Je zult hoe dan ook om de zoveel jaar je facings moeten laten vervangen. Bij composiet facings ongeveer eens in de vijf jaar, bij porseleinen facings elke tien tot vijftien jaar. Maar dat is een mooi gebit wel waard, toch?